U bent hier

Richtlijnen

Op deze pagina leest u meer over de meest recente behandelrichtlijnen binnen uw vakgebied. Veel van de richtlijnen zijn in internationaal verband opgesteld, en daarom alleen beschikbaar in het Engels. Mist u informatie voor uw vakgebied? Neem dan contact met ons op, dan helpen we u verder.

Op deze pagina vindt u informatie over:

Fysiotherapie

Er zijn verschillende richtlijnen ontwikkeld door het European Huntington's Disease Network (EHDN) voor fysiotherapeuten die werken met mensen met de ziekte van Huntington. Bijvoorbeeld over bewegen en loophulpmiddelen.

Klik hieronder voor de verschillende richtlijnen:

Wilt u meer weten over fysiotherapie en over onderzoek met betrekking op de ziekte van Huntington, bezoekt u dan de website https://healthcarestudies.cf.ac.uk/ActiveHD/ Op deze website kunt u onder het tabblad EHDN Physiotherapy working Group de verschillende activiteiten en producten vinden die door een internationale werkgroep fysiotherapie is samengesteld.

Logopedie

Een uitgebreide richtlijn voor logopedische behandeling van Huntingtonpatiënten vindt u hieronder:

Een verkorte versie in tabelvorm vindt u in de onderstaande documenten:

Tot slot is er een specifieke richtlijn voor de behandeling van slikstoornissen bij de ziekte van Huntington:

Diëtetiek

De behandelrichtlijnen voor diëtisten die met Huntingtonpatiënten werken zijn te vinden via de website dieetbehandelingsrichtlijnen.nl. Hiervoor is wel een abonnement vereist op deze richtlijnen.

Verdere nuttige informatie is te vinden via:

Ergotherapie

In de lijst hieronder vindt u diverse tips om Huntingtonpatiënten hulp te bieden bij verschillende onderdelen van hun leven. Al deze documenten zijn geschreven in het Engels.

Verpleegkunde

In het onderstaande document staan uitgebreide slides met tips en handelingsperspectieven om goede zorg te verlenen aan Huntington-patiënten.

Medicatie

In onderstaande Engelstalige documenten staat informatie over medicatie voor Huntingtonpatiënten.

 

Zorgpaden

In onderstaande documenten staat informatie over verschillende zorgprogramma's voor Huntingtonpatiënten.